joi, 14 ianuarie 2010

Dan Bittman, prietenul ministrului

    Recunosc ca Dan Bittman imi este simpatic. Baiat frumusel, zambet sugubet, privire sagalnica si replica destul de spontana. Muzician ( a se intelege termenul in conotatia lui mai usoara), animator tv, el se descurca bine in aceste doua activitati destul de apropiate, dar a vrut mai mult si pentru ca este prieten de chefuri cu actualul ministru de finante, a si primit. Cam la fel s-a intamplat si cu dl. Andrei Gheorghe.
   Iata-l, deci, pe dl. Bittman consilier al domnului Vladescu. Care este rolul sau?! Ei bine, el trebuie sa-l consilieze pe dl. Ministru cu privire la relatia institutie(a se citi minister) - populatie. Acum, vin si ma intreb cum va face el concret lucrul asta. In naivitatea mea, ma gandesc  ca o asemenea misiune implica o cunoastere perfecta a celor doua parti, respectiv, Ministerul de Finante si populatia. Adica sa cunoasca pe dinafara si pe dinnauntru considerentele si consecintele unei decizii ministeriale, sa o raporteze la situatia sociala, sa stie cu precizie si in detaliu cu ce se ocupa ministerul si altele asemenea.
    Pe de alta parte, mai precis,de partea cealalalta a relatiei, dl. Bittman ar trebui sa fie un fin cunoscator al societatii romanesti, sa aiba notiuni solide de sociologie, sa fie un as al comunicarii externe.
    Personal, nu cred ca domnia sa are toate aceste calitati si nu cred nici ca stie ce va face cu adevarat in noua sa functie.Cat despre o strategie privitoare la relatia minister-populatie, nici nu poate fi vorba.
    Acum, la final, imi permit sa dau glas unei nedumeriri; care o fi raportul dintre posturile libere de la ministerul de finante si numarul prietenilor ministrului. Sper sa fie in favoarea posturilor ca sa apuce si persoane competente macar unul sau doua.





PS. Am citit in "Romania Libera" ca Andrei Gheorghe il apreciaza pe Dan Bittman pentru ca nu a intarziat niciodata la concerte. Asta da recomandare!!!

Niciun comentariu: