joi, 22 octombrie 2009

Asteptand autobuzul....


In dimineata asta,asteptand autobuzul,mi-au trecut prin cap tot felul de ganduri,care,mai de care tembele si fara rost...
De exemplu, ma gandeam ca acum, in valtoarea campaniei prezindentiale din Romania, nu mai are nici un rost sa ai vreo opinie politica, mai de graba, nu are nici un rost sa o expui, ca de avut,tot o ai. O tii doar pentru tine si gata! Totul a fost si continua sa fie spus cu incapatanare; nu a mai ramas nimic nou, nici o interpretare, nici o analiza. Au fost expuse cele mai fantasmagorice sensuri ale evenimentelor si vorbelor principalilor actori ai momentului.Dar cum sa eviti repetitiile innebunitoare si infinite?! Cum sa reactionezi la agresivitatea cliseelor, lozincilor sau vanitatii, pur si simplu?!
O posibila atitudine ar fi sa arunci televizorul si radioul pe geam; sa nu mai cumperi ziare; sa nu mai stai de vorba cu vecinul sau vecina; sa-ti eviti prietenii; sa refuzi invitatiile rudelor; sa nu mai iesi din casa...Singurul lucru care iti ramane de facut este sa gandesti singur,fara ajutorul nimanui.

Niciun comentariu: