luni, 1 martie 2010

Uitam prea repede

      In anii '80, cand propaganda comunista era la apogeu, la fel si infometarea populatiei, ma intalneam adeseori cu un prieten, Paul; fost detinut politic si intotdeauna supravegheat de un securist. Imi repeta mereu, atunci cand voiam sa inchid televizorul, ca trebuie sa vad si sa nu uit omagierea dezmatat a lui Ceausescu, poemele, la fel de dezmatate semnate de Adrian Paunescu si altii ca el, recitarile dezgustatoare si filmele imbecile. Ii replicam constant ca este imposibil sa uiti o asa viata, ca memoria nu poate ingropa ani si ani de frustrari; ca nimeni nu poate sterge cu buretele amintirea acestei societati aberante...
    El avea dreptate. Unii uita prea repede si sub plapuma calduta a unei democratii prost intelese sunt dispusi sa treaca gratios peste toate aceste hidosenii. Acum Paunescu este iertat si apreciat ca poet. S-a uitat "cenaclul Flacara" cand un stadion intreg era indemnat sa ridice osanale "conducatorului iubit"; s-au uitat toate elogiile ridicate de el. In ce ma priveste iertarea este posibila doar cand cel in cauza este dispus sa-si recunoasca vina si sa ceara iertarea. Or, nu stiu ca personajul in discutie sa fii facut vreun gest de acest fel.
     Uitam prea repede!

PS. Ma intreb daca evreii sunt dispusi sa recunoasca talentul regizoral al propagandistei de serviciu Leni Riefenstahl.

4 comentarii:

Anonim spunea...

la multi ani, ema:)

Anonim spunea...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Anonim spunea...

1.A uita repede sau incet tine si de cum intelegem... repede sau mai lent.
Sursa de energie pozitiv-civico-democratica - "bio-selectiva" si ea, strict individual - se educa prin cunoasterea surselor "de bine" national istoric si prin intarirea spititului de apreciere si de recunostinta.
Despre poetul trecut in nefiinta..., a format o nisa de emulatie patriotica, cu ecouri pana astazi in constiinta noastra; pacat ca astazi nu-i ia nimeni locul pentru Noua Monarhie Romaneasca. Ca a facut putine valuri comuniste..., cred ca a fost necesar pentru a ramane plutind pe apele tulburi ale vremii.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
--------
Ramane sa aratam noi ce putem sa lasam copiilor nostri!

Inchirieri auto Bucuresti spunea...

In general uitam prea repede lucrurile care nu ne intereseaza.